Op 8 november 2021 diende Roland Uyttendaele (CD&V) bij de minister van Binnenlands Bestuur zijn ontslag in als burgemeester van Lede. Gezondheidsredenen liggen aan de basis van deze voor hem moeilijke beslissing. Sedert de operaties die hij moest ondergaan en de medische behandeling in de nasleep hiervan werd de druk te hoog om aan alle vereisten van de functie nog optimaal te kunnen voldoen. “Als ik mij niet meer voor 100% kan inzetten zou dit ten koste zijn van mijn dienstbaarheid voor de burgers van Lede en dat kan ik moeilijk over mijn hart krijgen.”

 

Roland Uyttendaele (70) werd burgemeester van Lede na de verkiezingen van oktober 2012. Hij behaalde toen meer dan tweeduizend voorkeurstemmen. Voordien was hij voorzitter van het OCMW. Bij de verkiezingen van 2018 kreeg hij bijna 2.500 voorkeursstemmen. “Tien jaar burgemeester, dat betekent toch wat. Spijt om afscheid te moeten nemen? Ja, maar ik ben blij dat ik de fakkel aan iemand als Geertrui kan doorgeven.”

 

Eens alle wettelijke ontslagprocedures doorlopen – en dit kan een paar weken in beslag nemen – zal huidig schepen van Sociale Zaken Geertrui Van de Velde (CD&V) vanaf begin 2022 de fakkel als burgemeester overnemen. Zij wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Lede. “Bewust van de zware taak als opvolger van Roland zal ik mij voor de volle honderd procent inzetten voor alle bewoners van onze gemeente. Mijn ervaring als schepen van Sociale Zaken en mijn maatschappelijke betrokkenheid vormen alvast een stevige basis.”

 

Huidig CD&V-schepen Elke Meganck zal Geertrui opvolgen als schepen voor Sociale Zaken en zal voorgedragen worden als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. 

Conform de afspraken inzake opvolging die binnen CD&V gelden heeft de partij gemeenteraadslid Elsy De Geyter als nieuwe schepen aangeduid. Haar bevoegdheden zullen in overleg met de coalitiepartners worden vastgelegd. 

 

Robert De Mulder behoudt zijn mandaat als eerste schepen.

 

We zijn ervan overtuigd dat de vernieuwde CD&V-ploeg samen met de coalitiepartners het bestuur van de gemeente op een gedegen en daadkrachtige wijze verder zal zetten en de realisaties, die reeds werden op het spoor gezet, tot een goed einde zal brengen. 

 

Contact en verdere info: 

Paul De Winne

Voorzitter CD&V afdeling Lede 

0498 68 26 82